Onze projecten

Echtenstein Nieuw-Amsterdam

Echtenstein aan De Vaart in Nieuw-Amsterdam is een mooi voorbeeld een verouderde locatie die Saxum & Firmum Vastgoed heeft gekocht en ontwikkeld naar een moderne woonomgeving. Op deze locatie aan de Vaart NZ in Nieuw Amsterdam was sinds de jaren ’50 een tankstation met garagebedrijf gevestigd. Het garagebedrijf stond al geruime tijd leeg. Het tankstation was verouderd en veroorzaakte door de in- en uitrit een ongewenste verkeerssituatie. Op deze locatie heeft Saxum & Firmum 8 luxe appartementen, 2 penthouses en 10 grondgebonden woningen ontwikkeld.

Tweekappers in Veenoord

Aan de Nieuweweg in Veenoord heeft Saxum & Firmum Vastgoed een oude supermarkt omgetoverd tot 4 nieuwe, moderne tweekappers.

Belastingflat in Emmen

Het voormalig belastingkantoor aan het Raadhuisplein stamt uit 1964 en is inmiddels omgetoverd tot een appartementencomplex met maar liefst 82 appartementen, die volledig afgewerkt worden verhuurd. Dat betekent wonen op een levendige locatie, tegenover Wildlands en het Atlas Theater, met een grote ondergrondse parkeergarage, winkels en horeca in de directe omgeving. Het plein is vooral in de zomer een bruisende plek vol zonaanbidders, lunchende mensen en gezinnen met kinderen. Niet voor niets hebben in de loop der jaren steeds meer horecazaken er hun deuren aan het plein geopend. Water speelt een belangrijke rol op het parkachtige plein, dat in 2016 zowel de Drentse Architectuurprijs won van zowel de vakjury als het publiek.

Gerealiseerde projecten

– Echtenstein in Nieuw-Amsterdam
– Tweekappers in Veenoord
– Parkschool in Coevorden
– Snikke in Nieuw-Amsterdam
– Bokkepruik in Hardenberg
– Zwarte Markt in Slagharen
– Belastingflat in Emmen
– Dalipassage in Emmen

Projecten in ontwikkeling

– Emmalaan in Emmen
– Eemland in Assen
– Prins Bernhardlaan in Zutphen