Ons verhaal

Oog voor de
moderne bewoner

Saxum & Firmum Vastgoed is een samenwerking tussen Saxum Vastgoed van Jorgen Kruit en Firmum Vastgoed van Leon Peters.

 

Er is steeds meer vraag naar betaalbare appartementen in de middenhuur. Dat terwijl bouw- en ontwikkelingskosten steeds hoger worden. Saxum & Firmum weet door jarenlange ervaring en specialisme hier op een slimme manier mee om te gaan. Daardoor kunnen wij de kosten lager houden dan de markt. We noemen onszelf daarom ook dé ontwikkelaar die verouderde locaties herontwikkelt naar luxe huurappartementen in het middensegment.

In september 2017 kocht Saxum & Firmum een garagebedrijf met showroom, tankstation en bovenwoning. Het bedrijf was failliet gegaan en stond leeg. Het tankstation en de woning waren verhuurd. Dit was een typisch voorbeeld van een verouderde locatie op de verkeerde plek. De gemeente had het zelfs al aangewezen als ‘slechte locatie’ in haar woonvisie.

 

Een geweldige uitdaging voor Saxum & Firmum daar iets moois van te maken. In overleg met alle betrokkenen realiseerden we hier uiteindelijk 10 appartementen en 10 grondgebonden 2-onder-1-kap woningen. Op die manier was de verouderde locatie volledig opgeknapt tot een nieuwe woonomgeving. Iets waar we energie van kregen. Daar besloten we mee door te gaan.

De huidige marktomstandigheden en uitdagingen voor ontwikkelaars, bouwers en eindgebruikers vragen dan ook om oplossingen die wij kunnen bieden. Het herontwikkelen van verouderde locaties pakken we conceptmatig aan met een team van specialisten.

 

Zo hebben we als Saxum & Firmum het verhuurplatform Refind ontwikkeld. Door onze expertise en ervaring kunnen we snel beoordelen wat er op een locatie mogelijk is en het beste rendement uit die locatie halen.

Meet the team

 

 • Jorgen Kruit

  Mede-eigenaar
 • Leon Peters

  Mede-eigenaar
 • Erik Wieten

  Business controller
 • Richard Achten

  Verhuur manager
 • Lenneke Oostingh

  Projectontwikkelaar
 • Renee Sanders

  Projectmanager
 • Marleen Kruit

  Branding & styling