Ons verhaal

Oog voor de
moderne bewoner

Saxum &f Firmum Vastgoed is een samenwerking tussen Saxum Vastgoed van Jorgen Kruit en Firmum Vastgoed van Leon Peters.

 

Wij merken dat er steeds meer vraag is naar betaalbare appartementen in de middenhuur. Dat terwijl bouw- en ontwikkelingskosten steeds hoger worden. Saxum & Firmum weet door jarenlange ervaring en specialisme hier op een slimme manier mee om te gaan. Daardoor kunnen wij de kosten lager houden dan de markt. We noemen onszelf daarom ook dé ontwikkelaar die verouderde locaties herontwikkelt naar luxe huurappartementen in het middensegment.

In september 2017 kocht Saxum & Firmum een garagebedrijf met showroom, tankstation en bovenwoning. Het bedrijf was failliet gegaan en stond leeg. Het tankstation en de woning waren verhuurd. Dit was een typisch voorbeeld van een verouderde locatie op de verkeerde plek. De gemeente had het zelfs al aangewezen als ‘slechte locatie’ in haar woonvisie.

 

Een geweldige uitdaging voor Saxum & Firmum daar iets moois van te maken. In overleg met alle betrokkenen realiseerden we hier uiteindelijk 10 appartementen en 10 grondgebonden 2-onder-1-kap woningen. Op die manier was de verouderde locatie volledig opgeknapt tot een nieuwe woonomgeving. Iets waar we energie van kregen. Daar besloten we mee door te gaan.

De huidige marktomstandigheden en uitdagingen voor ontwikkelaars, bouwers en eindgebruikers vragen dan ook om oplossingen die wij kunnen bieden. Het herontwikkelen van verouderde locaties pakken we conceptmatig aan met een team van specialisten.

 

Zo hebben we als Saxum & Firmum het verhuurplatform Refind ontwikkeld. Door onze expertise en ervaring kunnen we snel beoordelen wat er op een locatie mogelijk is en het beste rendement uit die locatie halen.

Meet the team

Het team van Saxum & Firmum bestaat uit Jorgen, Leon en Richard.

 

Jorgen heeft 25 jaar ervaring in exploitatie, handel en het ontwikkelen van tankstations, truckpoints, woningen en appartementen. Hierdoor heeft Jorgen veel kennis van en ervaring in contacten onderhouden met gemeenten, verkopers van percelen, wet en regelgeving, bestemmingsplanwijzigingen en vergunningen. Door zijn expertise wordt het traject van aankoop, slopen, saneren, wijzigen van de bestemming en de bouw slim aangepakt.

 

 

 

 

 

Leon heeft 25 jaar ervaring in exploitaties van winkels en tankstations, verhuur van en handel in winkels en woonruimten. Ook heeft hij veel ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van concepten. In combinatie met zijn talent voor cijfers, stedenbouwkundig inzicht, gevoel voor locaties en consumenten heeft hij het verhuurconcept Refind ontwikkeld.

 

 

 

 

 

Richard heeft 30 jaar ervaring in exploitaties, locaties en formuleontwikkeling bij retailorganisaties. Hij is zich als geen ander bewust van de locatie van een object. Richard denkt enkel in uitdagingen en is vaak 24 uur per dag beschikbaar om zich in te spannen om een mooie locatie te vinden of om een ontwikkeling te laten slagen.